torstai 15. marraskuuta 2012

Glass

Olen jo pidemmän aikaa halunnut harrastaa lasiesineitä. Innostukseni alkoi jokunen vuosi sitten, kun Rakkaani vei minut Fiskarsiin, lasinpuhalluskurssille. Lasin valmistaminen on oma asiansa, mutta kurssi sai aikaan arvostuksen tekijöitä ja suunnittelijoita kohtaan. Lasi on myös kaunis ja herkkä materiaali, jonka juuret ovat syvällä suomalaisissa ja designissamme.
Lasiesineet voivat olla käyttöesineitä, kuten nämä Iittalan Vitriinit. Ne menevät vaikka nappivarastona. Itse säilytän niissä jokapäiväisiä korujani.
Sarpanevan, Toikan ja Wirkkalan tuotokset ovat taidelasia. Ne ovat moderneja, kauniita ja arvostettuja ympäri maailman. Olisihan tuollainen hieno omistaa. 
Kosta Bodan työt ovat leikkisiä, trendikkäitä ja samalla hyvin aikaa kestäviä. Ruotsalaista tyylikkyyttä. Hyviä joululahjavinkkejä...

Nyt ranskan kurssille! 
Hauskaa iltaa!
Iittalan Vitriinit. Kuvat: www.iittala.fi

Orkidea Timo Sarpaneva 1953; Vuosikuutio 2012 Oiva Toikka; Taidelasi 3585 Tapio Wirkkala. Kuvat: www.iittala.fi ja www.designlasi.com

Make up Lipstick Åsa Lungnelius;  My Wide Life Owl Ludvig Löfgren; Make up Nailpolish. Kuvat: kostaboda.com

For a some time now I've dreamed about having a design glass as a hobby.  This dream started couple years ago when My Dear took me to glass making course to Fiskars. Making is a totally different world but trying it gave me a new aspect and respect for designers and makers. Glass is a beautiful material and it goes far back from Finnish history.
Glass can also be something useful as these Vitrins from Iittala. I use these as a jewelry box.
Art glass from Sarpaneva, Toikka and Wirkkala are something original. Those pieces are modern, beautiful and highly valued. 
Art glass from Kosta Boda, that's something so Swedish: playful, trendy, innovative and yet still so classic!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti